HTML

Stranger than fiction

Érdekességek és pletykák közszereplőkről a köznek - Vegyünk részt a közéletben? - Rendben itt vagyunk. A szerző nem tagja semmilyen politikai pártnak és elképesztően nagy zsákutcának tartja a klikkesedést és nem szeretne újabb 20 évre a "politikai elit" kísérleti patkányává válni egy sikertelen kísérletben

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Át tudja-e ugrani az LMP a saját maga által felállított "morális lécet"?

2010.03.25. 08:57 stranger_than_fiction

Karácsony Gergely a Corvinus Egyetem
Politikai kutató tanszékének egyetemi adjunktusa.
Régebben a Medián kutatási igazgatója.
Napjainkban a Lehet Más a Politika!
kampányfőnökeként ismerhettük meg.

Tegnaptól azonban hivatalosan is
az LMP budapesti listájának esélyes befutó helyén
képviselőjelölt lett.












Politikai ambíciói eddig ismeretlenek voltak számunkra, nem tudtuk, hogy ő is a Parlamentbe igyekszik és képviselőséget vállalna. Tanácsadói oldalon már régen jelen van a politikában, hiszen évekig adott tanácsot az SZDSZ-nek és a 2008-ban cége a Social Report Bt. a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárának is segített 1,5 millió forintért a koalíciós válságkommunikációban. Eddig is furcsállottuk kicsit a dolgot, hogy egy párt, aki ennyire keményen bírálja az MDF-SZDSZ-t, hogyan engedhet meg magának egy olyan kampányfőnököt, aki nyíltan segítette az utóbbit, akkor amikor még tagja volt annak a szégyenletes koalíciónak, aminek részben köszönheti teljes megsemmisülését. Most amúgy is neuralgikus pont azoknak a súlyos milliárdoknak a kérdése, amelyeket tanácsadók vettek fel használhatatlan és kártékony tanácsokért. Karácsony 168 órának adott interjújában  és a március 18-án az m1 Estében elmondja mennyire magasra teszi a "morális lécet" a Lehet Más a Politika!.

Nem szeretnénk azt állítani, hogy az LMP nem teszi magasra a "morális lécet". Sőt, szeretnénk azt hinni, hogy pont jó magasságba tette. Szerintünk sem normális az, amit a köz pénzével és az állampolgárokkal műveltek az utóbbi 20 évben azok, akikre rábíztuk a kasszakulcsot és a képviseltünket. Egyet értünk abban is, hogy ennek meg kell változnia.

Vajon meg tudja ugorni az LMP azt a szintet, amit saját magának állított fel?

"Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél a világban"

- Mahatma Gandhi


Kezdő pártként az LMP minden gyerekbetegségen átmegy. Ez önmagában nem is lenne baj mert természetes. A kérdés az, hogy képes e megfelelően gyorsan kigyógyulni vagy ő is hosszan nyomja az ágyat majd mint a többi politikai szerveződés. Képes lesz-e ez az új párt kiszűrni azokat, akiket hatalomvágy, hiúság vagy a "mesés képviselői fizetés" motivál, hogy hozzájuk csatlakozzanak? Szerintünk Karácsony nem fér bele a morális léc tűrésébe. Nem tudjuk milyen ember, de egy biztos, hogy a CV-je nyomot hagy az LMP tiszta lapján, amellyel indulni szeretne.

A lista 4. helyén szerepel még egy név, amire hosszas keresgélés után az Interneten csak annyit találtunk, hogy Kispál Gergely kerületi kampányfőnöke volt novemberben és még néhány jelentéktelen infót. Úgy látszik a harmadik-negyedik befutónak tűnő hely a kampányfőnököknek van fenntartva és nem olyan hiteles arcoknak, akik valóban tettek eddigi civil életükben a közért. Nekünk ez nem tetszik. Csak gondoltuk szólunk.

5 komment · 1 trackback

Címkék: politika a szdsz karácsony más lehet gergely tanácsadó léc lmp morális kampányfőnök

A bejegyzés trackback címe:

https://strangerthanfiction.blog.hu/api/trackback/id/tr821866998

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megijedt az MSZP az LMP-től 2010.03.25. 10:40:01

Meglepte a szocialista vezetést az LMP húsz területi listája, ezért a jövőben főleg arról fog szólni kampányuk, hogy a zöldpártra és az MDF-re adott voks elveszett szavazat, mert csak az MSZP-nek van esélye.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuki123 2010.03.25. 16:09:53

ó ha erre lecsap a kuruc.info

Lehet más az SDSZ

avagy Lehetetlen Másképp Politizálni

Sisko86 2010.03.25. 16:45:59

Az SZDSZ irodáját takarító cég alkalmazottai is mind SZDSZ-esek akkor? És ha ők ezentúl az LMP irodáját fogják takarítani, akkor abból egyből látszódni fog, hogy az LMP az SZDSZ utódpártja?

órarugógerincű felpattanó 2010.03.25. 21:31:01

Ugyan. Csak a szokásos. Amint valami beindulgat, rögtön jönnek az ilyen piranják.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.29. 17:19:39

"Képes lesz-e ez az új párt kiszűrni azokat, akiket hatalomvágy, hiúság vagy a "mesés képviselői fizetés" motivál"

Karácsony Gergely ingyen vállalta el az LMP kampányfőnökségét, ami kb. 3 hónapos munka. Persze nyilván a későbbi zsíros megbízásora ácsingózik :) A mesés képviselői fizetés egyébként sem létezik. A hatalomvágyról meg csak annyit, hogy az országos lista állításánál hiába győzködték sokan, nem vállata a szereplést a listán.
Egyedül a hiúságot nem tudom kizárni, de az interjúját olvasva ez maximum jó értelemben van jelen (szeretné megmutatni, hogy nem csak mocskosan lehet csinálni).

A bp-i lista 4. helyén Dorosz Dávid van. Nem csak Kispálnak volt "kampányfőnöke" a 8keres kampányban, hanem azóta is folyamatosan koordinálja a budapesti akciókat, önkénteseket, plakátolást; az utolsó héten ő irányította az orosházi mentőakciót:
szazhetvenhat.blog.hu/2010/03/17/indul_a_kampanycsapat_is

"és nem olyan hiteles arcoknak, akik valóban tettek eddigi civil életükben a közért."

Kit szeretnél ott látni? Pl. Az LMP budapesti jelöltjei közül.

"Nekünk ez nem tetszik. Csak gondoltuk szólunk."

Köszönjük.

stranger_than_fiction 2010.03.30. 15:12:02

@Lastres:

"Kit szeretnél ott látni? Pl. Az LMP budapesti jelöltjei közül. "

Szívesen láttam volna ott Szombati Kristóf társadalomkutatót (II. kerületi jelölt) vagy Scheiring Gábor közgazdászt (XVIII. kerületi jelölt) akik nem most kezdték a civil részvételt és össze is tudták gyűjteni a körzetükben az ajánlószelvényeket, de bármelyik képviselő, akit ajánlottak Budapesten a választók alkalmasabb egy részvételi demokráciát hirdető párt listáján való szereplésre.
süti beállítások módosítása